När du funderar på att skaffa en tatuering

Då är det några saker du bör tänka på. Först och främst, det mest självklara. Detta konstverk är tänkt att sitta på din kropp för resten av ditt liv. Detta innebär att din tatuering kommer följa med dig genom många steg och genom många år.

Med detta menar jag att du bör tänka på att tatueringen ska vara något du verkligen älskar, tror på och vill visa upp i alla dessa steg. Säg t.ex. att du är just nybliven myndig, alltså 18 år, och tänker att en tecknad katt med en rolig hatt och en stor cigarr i munnen är något som kompisarna kommer skratta hårt åt är något av ett säkert kort… Tänk då också på att denna katt ska vara med dig även när du får ditt första jobb, när du finner din kärlek, när du träffar nya vänner, när du träffar din kärleks föräldrar, när du själv får barn.

Jag menar inte med detta att du inte ska skaffa dig din roliga katt, men att du bör ha tänkt genom alla de gånger dom andra kommer att se den. Jag förstår att dina kompisar kommer att gilla den, men är det ett tillräckligt stort skäl för att skaffa denna tatuering?

Placering av tatuering

Detsamma gäller platsen för tatueringen. Att skaffa en tatuering innebär även att tänka på var den bör sitta, både gällande var den kommer se bäst ut men också var du faktiskt vill ha den. Kanske vill du faktiskt kunna täcka över den ibland? Att skaffa en ansiktstatuering är t.ex. ett väldigt stort steg, medan att välja en liten ros mellan skuldrorna är något helt annat.

Och till sist, tänk på att tatueringen är din och ingen annans. Så länge du älskar den, nu och för alltid, så kör på det. Ta inte bara “en snygg bild” för att den var just snygg. Låt din tatuering verkligen ha en mening för dig.