Idag är tatueringar inte längre ett verktyg för att märka tjuvar eller slavar. Det är istället något som uppfattas som konst och utsmyckning, men det kan även vara en märkning av en händelse, någon speciell eller något man vill bära med sig och visa upp.

Idag finns tatuerare överallt, en del riktiga konstnärer medan andra inte borde utföra konsten riktigt än. Det finns flera riktiga konstnärer inom tatueringsvärlden. En av de bästa var tatueringsikonen Ove ”Doc Forest” Skog Förutom Ove finns flera kända tatuerare, både i Sverige och utomlands.

Det är inget konstigt att ha en tatuering idag medan det förr kunde anses vara något som skulle täckas över. Det kunde anses vara något som visade just att man var märkt, ungefär som tjuvarna från förr. Idag möter jag tatueringar var jag än går. I affären, på sjukhuset, jag har t.o.m. mött en präst med tatueringar (något som dock inte är helt vanligt).

I vissa länder av världen är tatueringar ännu något som står för tradition. Inom vissa yrken eller inom vissa delar av hobbyvärlden är det också så att det är vanligare på vissa ställen än andra. Men oavsett är tatueringar idag inget som anses vara “farligt, mörkt eller konstigt” utan i största allmänhet just konstverk som visar upp människor liv och minnen”.

Att tatueringar idag finns i så oändliga möjligheter skapar självklart en större charm och även möjlighet att faktiskt skaffa en alldeles egen. Stilarna är många och oavsett om du vill ha en stor, liten, i färg eller svartvitt, en målning eller något som liknar er seriefigur så finns det inga hinder. Tatueringar är idag för alla (som är myndiga) men på grund av att intresset just har ökat gäller det att du som kund tar ansvar för att hitta rätt tatuerare, att du ser till tidigare verk och inte endast vem som tar minst betalt, så att du verkligen får din riktiga drömtatuering.