Många tror att tribals endast är en tatuering som kan göras på ett visst sätt eller en viss storlek. Och oftast ser vi dessa på grabbars överarmar, vader eller möjligtvis från överarm mot bröstkorgen. Men det många missar är att tribals är oändliga. Du kan alltså börja med en tribal på din överarm för att sedan låta den byggas på med nya mönster.

Det vackra med tribals är just att de går att få så personliga och att skapa på så många olika sätt. De finns inget helt rätt eller fel när det kommer till form eller storlek, alla möjligheter finns och tänker du till redan från start kan du se till att ditt konstverk kan växa genom årens gång och skapa något av en karta för ditt liv.

Från start kommer tribals från olika stammar och hade olika betydelser, så vill du känna att dina tribals ska stå för något speciellt (om du inte väljer att få hjälp att skapa egna) skulle jag rekommendera att du läser på om innebörden av dessa. Se till olika bilder och känn efter vad du känner passar dig för att sedan utforska vad innebörden av just dessa tribals står för.

Du bör även tänka på att tribals ofta behöver ganska stor plats för att ge den effekt du önskar. Detta är med andra ord kanske inte din första tatuering du väljer eller den tatueringen du funderar på att förminska för att den ska vara lättare att dölja. En del tribals är även väldigt detaljrika och ska detta bli bra och åldras tillsammans med dig på ett bra sätt behöver tatueringen få en ganska stor del av din kropp.

Se till att du verkligen vet vad du vill ha innan du väljer tribals, och åter igen, om du väljer en speciell tribal så undersök vad den står för. Detta för att slippa överraskningar senare.