Tribals från förr

Tribals är från start tatueringar från tidiga kulturer. De är alltså inte bara “snygga mönster” utan en tatuering som har en betydelse av t.ex. sol, eld eller något som ansågs vara andligt eller fysiskt.

Denna tatuering var inte endast som utsmyckning utan även själva stunden då tatueringen skapades ansågs vara helig och ha sin egen betydelse. Som ett steg på en väg där personen skulle finna en ny del av sig själv.

Tribals idag

Detta är en del av varför tribals är så populära (även om de kommer och går gällande modet inom tatuerings världen) då väldigt många väljer en tribal som skapas för just dem och därför blir väldigt personlig. När människor omkring dem sedan frågar vad de betyder, för det är ju inte alltid helt självklart, får ägaren av sin vackra utsmyckning en möjlighet att berätta vad som ligger bakom just denna tribal.

Jag tänker inte säga att alla som väljer tribals har en tanke eller bakgrund till dem, vissa tycker bara de är snygga och en period var tribals ett vanligt val av tatuering. Just för att de ansågs riktigt snygga.

Att tänka på när man väljer tribals är att den formas efter din kropp. Ska du t.ex. ha den på din överarm så se till att den på ett bra, följsamt sätt följer dina muskler och att linjerna följer dina egna. Just därför är tribals vanliga att ha på just överarmar eller vader, för att det är ett konstverk som lyfter den egna kroppen och utsmyckar eller skapar en vision även av kroppens egna muskler.

Även här vill jag rekommendera att du ser till att finna en tatuerare som är riktigt duktig på tribals, oavsett om du vill skapa en egen eller väljer en som redan skapats. Just för att få den hjälp du kan behöva för att få till de rätta linjerna.