Inför dit besök hos taturearen

Det finns en del att tänka på inför ditt besök hos tatueraren. Självklart vilket motiv du vill göra, var de ska sitta, och att du verkligen är helt säker på att motivet är helt rätt för dig!

Men förutom detta behöver du tänka på lite annat…

Till att börja med måste du tänka på att detta konstverk sätts på din kropp genom en/flera nålar som gör små små hål som fylls med färg. Med andra ord kommer du att “skada” din hud. Med detta sagt menar jag inte att tatuera sig är farligt, men allt för få tänker på den fysiska aspekten. Din kropp kommer utstå detta, ibland under flera timmar beroende på motiv, och du behöver därför vara så förberedd du bara kan.

Detta innebär att se till att din kropp mår så bra som den bara kan. Med andra ord, se till att du är utvilad. Att kroppen har fått sömn och att du även ätit ordentligt. Se gärna till att ta med lite druvsocker, en chokladbit eller dricka så att du har något de gånger blodsockret blir lite lågt.

En annan sak är dina kläder. Se till att du inte har på dig dina favorit kläder utan istället har rena och oömma kläder. Tatueringsfärg är svår att få bort och dina kläder kan alltså bli skadade under besöket.

Kläderna ska alltid vara rena för att undvika infektioner och de ska helst inte sitta åt så att tatueringen får vara ifred utan kläder som stramar åt.

Förutom detta så har vi det mest självklara. Du måste vara myndig, se till att du har legitimation som styrker detta. Och självklart tatueras inte påverkade personer. Dels på grund av att det är oetiskt, men också för att alkohol förtunnar blodet vilket ger en kraftigare blödning vid själva utförandet.

Så kort och gott, se till att må så bra du bara kan innan du beger dig till tatueraren!